Night of the Classics

Recensie Night of the Classics 2016:

SPECTACULAIRE NIGHT OF THE CLASSICS JUBILEUM CONCERTEN
14-12-2015

Op donderdag 10 en 11 december waren de twee jubileumconcerten van de Night of the Classics. Al tien jaar lang is de NOTC een traditie op het Zernike College en inmiddels uitgegroeid tot één groot spektakel!

Ruim 600 mensen kwamen genieten van de twee uitverkochte avonden in de nieuwbouwlocatie Kerklaan. Leerlingen van de locaties Kerklaan en Rummerinkhof deden mee als deelnemer en 140 leerlingen zongen mee in het koor dat highlights vertolkte als het ‘O fortuna’ uit de Carmina Burana en het Hallelujah uit de Messiah.

De jury van het Prins Claus Conservatorium had tijdens het concert op vrijdag de moeilijke taak om de winnaar van de Shining Star Award te kiezen. Dit werd Theodoor Heijning van de locatie Kerklaan. Hij speelde op vrijdag het prelude uit het Cello Concerto in d minor van Lalo. en werd daarbij op piano begeleid door Irina Osetskaya. De jury prees Theodoor voor zijn volwassen muzikale opvattingen en technische beheersing van zijn instrument. Daarnaast kregen Toine Bruggink en Azra Rustempasic een eervolle vermelding voor hun prachtige optredens.

Ook achter de schermen waren veel leerlingen actief. De muziekcrew was een grote hulp bij het stage management, het licht en de video opnames. Erik de Vos maakte prachtige foto’s, hou daarvoor onze Facebookpagina in de gaten: www.facebook.com/muziek.zernikecollege.
Marc de Krosse monteerde de video opnames. Deze zijn in de loop van komende week terug te vinden op ons YouTube Channel www.youtube.com/zernikecollegemuziek.

Deel dit bericht:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail