Soundsofmusic

 • 05
  nov
  2017
  Grand Theatre, Groningen
  Grote Markt 35
  16.00 uur

JACK QUARTET

Support-act: Haydn Jeugd Strijkorkest

Het JACK Quartet behoort samen met het Kronos Quartet tot de allerbeste Amerikaanse strijkkwartetten. De vier New Yorkers beten zich twee jaar geleden tijdens Soundsofmusic meesterlijk vast in Xenakis en Haas. Nu zijn ze terug met twee opvallend mystieke stukken van improvisator en componist-provocateur John Zorn, met wie ze al jaren samenwerken. Amerikaanse kwartetpareltjes van Julia Wolfe, Gloria Coates en Erin Gee completeren het openingsconcert van Soundsofmusic. Het Haydn Jeugd Strijkorkest is met het stormachtige Weather van Michel Gordon, de ultrafrisse support-act van deze weergaloze nieuwe muziek spelers.

“Deemed superheroes of the new music world”
(Boston Globe over het Jack Quartet)

Kaarten à €17,50 zijn online en aan de kassa verkrijgbaar bij het Grand Theatre.

= = = = = = = = = = = = = = = =

Soundsofmusic, festival voor nieuwsgierige oren

Soundsofmusic betekent vijf dagen avontuurlijke actuele muziek in Groningen. Het festival biedt een waaier aan muzikale kleuren, kamermuziek, maar ook soundscapes en multimedia, minimal, installaties en zelfs een requiem voor koor.

Speciale gast is de New Yorkse componiste en mede Bang On A Can oprichtster Julia Wolfe. Voor uitvoeringen van haar intense, energieke muziek, komen het fenomenale Jack Quartet en de succesvolle Bang on a Can All Stars over uit de Big Apple. Soundsofmusic koos dit jaar voor veel recente Amerikaanse muziek. Zo kunt u muziek van Gordon, Mazzoli, Johnson, Gee, Zorn, Coates, en Adams ontdekken.

Maar ook uit eigen land is veel sprankelend muziektalent te zien en te horen. Oerknal!, Ensemble Klang, Matheo Mijderwijk, Trash Panda Collective en Maya Fridman zijn de passievolle verdedigers van werk van o.a. Pete Harden, Rozalie Hirs en Igor C. Silva.

Samen met onze partners geven we Sounds In The City vorm, gesprekken, korte concerten, en presentaties van kunstprojecten op stadslocaties. Ze zorgen voor onverwachte en boeiende ontmoetingen en inspirerende gedachten van muzikale scherpdenkers.

Nieuw dit jaar is soundsofmusic meets Rockit: De Bang on a Can All-Stars treden na het indrukwekkende Anthracite Fields op vrijdag, een dag later opnieuw op in een line up van jazz, impro en aanverwante genres tijdens het Rockit festival in de Oosterpoort.

Wij ontmoeten u graag op soundsofmusic 2017!

Deel dit bericht:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail