Haydn Voorbereidend Strijkorkest

HVSO 2017 (web)

Het Haydn Jeugd Strijkorkest heeft een eigen kweekvijver, een plaats waar jong strijkerstalent het ensemblespel kan leren als voorbereiding op deelname aan het Haydn Jeugd Strijkorkest.

Dit Haydn Voorbereidend Strijkorkest kent wekelijkse repetities, een studieweekend en een meespeelmiddag naast diverse presentaties per seizoen in de regio. De ambitie om door te stromen naar het HJSO is het uitgangspunt voor deelname aan het HVSO, maar er moet daarvoor wel opnieuw geauditeerd worden. De muzikale leiding van het Haydn Voorbereidend Strijkorkest is in handen van Gijs Philip van Schaik.


De dirigent

Over - HVSO - Dirident Gijs Philip van SchaikGijs Philip van Schaik werd geboren in Hilversum en begon op 6-jarige leeftijd met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek.

Vanaf 1985 studeerde hij aan het Conservatorium in Amsterdam bij Jeannelotte Hertzberger en kreeg daarnaast les van o.a. Alexander Barantschik en John Harding. Hij is als eerste violist verbonden aan het Noord Nederlands Orkest en verder actief als docent, kamermusicus, dirigent en arrangeur.


Het HVSO 2017 bestaat uit:


Eerste viool: Yasminder Rozeboom (concertmeester), Lottie Bezemer, Nadia Mevissen, Julia Raggers, Tashirah de Windt, Cilia Wu, Berend Alstein, Eline van der Horst;
Tweede viool: Vera Backer (aanvoerder), Sophie Jackson, Ruben de Jong, Stella Buitenhuis, Marlene Herrmann, Margaux Luchtenberg, Joanna Linardos, Puck Bouman;
Tweede/derde viool: Mauro Yeoman, Nedim Rustempasic, Joris Stap, Ratna Roovers;
Altviool: Emma van den Hoed (aanvoerder), Niek de Boer;
Cello: Leyah de Priester (aanvoerder), Joost de Boer, Joshua Hassler-Forest, Nina Vasquez Tietge, Esther Drijver.


Nieuws Haydn Voorbereidend Strijkorkest

De jaarlijkse meespeelmiddag van het Haydn Voorbereidend Strijkorkest is op zaterdag 18 maart 2017 in de Lutherse Kerk in Groningen. Aanmelden kan via <a href=”http://www.hjso.nl/over-hjso/meespeeldagen/” target=”_blank”>deze pagina</a>.

De audities voor het HVSO vinden plaats op zondag 25 juni 2017. De auditie-eisen en het aanmeldformulier vind je <a href=”http://www.hjso.nl/auditie” target=”_blank”>hier</a>.

Over - HVSO 3