Solisten

Ieder jaar geeft het HJSO jonge talenten de kans om hun solistische vaardigheden verder te ontwikkelen door als solist met het orkest op te treden. Solisten zijn afkomstig uit het eigen orkest en daarbuiten. Bij het Haydn Muziek Festival en het Peter de Grote Festival wordt jaarlijks de 'HJSO prijs' uitgereikt aan veelbelovend talent. Bij uitzondering treedt het HJSO op met gerenommeerde professionals. De solisten van seizoen 2017-2018 worden binnenkort bekendgemaakt.


Jean-Guihen Queyras is een van oorsprong Canadese cellist die wordt geloofd om zijn uitzonderlijke veelzijdigheid en integriteit. Zijn muzikale horizon is schijnbaar grenzeloos en hij wordt dan ook veelvuldig gevraagd op te treden als solist met internationale orkesten en dirigenten, als kamermusicus en als solo performer.
Zijn repertoire omvat zowel oude muziek als hedendaagse werken en hij heeft dan ook verschillende wereldpremières op zijn naam staan.

Jean-Guihen doceert aan de Musikhochschule in Freiburg en is een van de artistiek leiders van de ‘Recontres Musicales de Haute-Provence’ die ieder jaar in juli plaatsvinden in Forcalquier. Klik hier voor een korte video van Jean-Guihen Queyras.

Jean-Guihen Queyras soleert op 29 oktober met het Cello concert in A van C.P.E. Bach tijdens het festival Sounds of Music.


Noëlle Weidmann is geboren in 1985 in Metz (Frankrijk). Op vijfjarige leeftijd begint ze piano te spelen, maar al gauw stapt ze over op de cello.
In 2001 wordt Noëlle toegelaten aan het Conservatoire National Superieur de Musique van Parijs in de klas van Michel Strauss. Ze vervolgt haar studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss, waar ze met onderscheiding afstudeert.
In mei 2006 wordt Noëlle benoemd tot solocellist bij het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast deed zij nog een vervolgopleiding aan het CNSM van Parijs. Noëlle treedt regelmatig op als soliste bij diverse Franse orkesten en is ook als kamermusicus op festivals een graag geziene gast. Ze speelt samen met gerenommeerde musici als Joseph Silverstein, Michel Strauss, Vladimir Mendelssohn, Jean Claude Vanden Eyden en Gil Sharon.

Noëlle soleert met het Cello concert in A van C.P.E. Bach. Datum n.t.b.