Het HJSO repeteert met Joe Puglia voor Sounds of Music

De leden van het HJSO en het HVSO zijn weer met veel plezier gestart met het nieuwe seizoen. Er wordt kennis gemaakt met de nieuwe muziek, maar ook met de nieuwe leden in beide orkesten. Negen in het HJSO en tien in het HVSO. Welkom aan jullie allemaal!

Het HJSO heeft direct de tanden gezet in een uitdagend project met Joe Puglia (hoofdvakdocent viool aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag) waarin kennisgemaakt wordt met de experimentele muziek van John Cage, James Tenney en Cornelius Cardew. Op 4 november brengen ze deze stukken ten gehore in de Aa-kerk in Groningen. Daarnaast zijn ze begonnen aan het eigen repertoire. Dit wordt tijdens het kerstconcert voor het eerst uitgevoerd.

Het HVSO is ook weer begonnen met de repetities op woensdagmiddag. Er worden mooie stukken gespeeld, waaronder de Serenade voor strijkers van Fibich, de Little Symphony van Grünlich en de Czardas van Monti.

Eind oktober vertrekken beide orkesten naar het NIVON Natuurvriendenhuis Allardsoog om een weekend lang intensief aan samenspel te werken.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0