Jubileum

Het Haydn Jeugd Strijkorkest bestaat dit jaar 30 jaar en dat is reden genoeg voor een reeks bijzondere concerten en projecten. Het jubileumjaar werd afgetrapt met een spetterende 20e editie van het nieuwjaarsconcert van de Rotary Epe. 

Een ander bijzonder project is onze samenwerking met Amsterdam Sinfonietta. Dit orkest is al meer dan 30 jaar het enige professionele strijkorkest in Nederland dat over de hele wereld optreedt. Het ensemble bestaat uit 22 strijkers en wordt geleid door violiste en tevens artistiek leider Candida Thompson. Het HJSO reist op 9 februari af naar Amsterdam voor sectierepetities en op 16 februari spelen we in de Oosterpoort in Groningen mee met ‘Ancient Airs and Dances Suite III’ van Ottorino Respighi. Dit belooft een leerzame en bijzondere ervaring te worden! Daarnaast presenteert het orkest zich tijdens een speciale jubileumeditie van het jaarlijkse zomerconcert op zaterdag 15 juni in de Nieuwe Kerk in Groningen. 

Het Haydn Jeugd Strijkorkest werd in 1989 opgericht en staat sinds 2005 onder leiding van Jan-Ype Nota. Het orkest beweegt zich sinds de start op een zeer hoog artistiek niveau. Veel oud-leden hebben een studie aan het conservatorium afgerond en maken naam als solist, orkestmusicus, kamermusicus, docent, of bekleden managementfuncties in het muziekleven. Vaak hebben zij hun jaren bij het HJSO ervaren als zeer belangrijk voor hun ontwikkeling op weg naar een plaats in de professionele muziekwereld.

Meer weten over het volledige jubileumjaar-programma van het HJSO? Houd dan vooral onze concertagenda in de gaten!