Dirigent

Jan-Ype Nota is sinds september 2005 verbonden aan het Haydn Jeugd Strijkorkest als artistiek leider en dirigent.

Hij begon zijn cellostudie bij Jǐri Prchal in zijn geboorteplaats Leeuwarden en vervolgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos. Daarna studeerde hij bij David Strange in London en soleerde met diverse orkesten in Nederland. Jan-Ype Nota is zeer actief als kamermusicus in diverse bezettingen en geeft vele masterclasses in binnen- en buitenland.

Hij is plv. aanvoerder van het Noord Nederlands Orkest en hoofdvakdocent cello, docent ensemblespel en coördinerend docent Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hoofdvakdocent cello van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Onder zijn leerlingen heeft hij veel prijswinnaars van diverse concoursen.

Kinderen leren nog heel intuïtief. Ze ontplooien zich door samen te spelen en trekken zich op aan de oudere kinderen. Daarom gaat het groeiproces als muzikant veel sneller dan bij ouderen. Het is fantastisch om met deze jonge, getalenteerde mensen te werken, om hun ontwikkeling te mogen begeleiden.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0