Haydn Voorbereidend Strijkorkest

HVSO 2018

Het Haydn Jeugd Strijkorkest heeft een eigen kweekvijver, een plaats waar jong strijkerstalent het ensemblespel kan leren als voorbereiding op deelname aan het Haydn Jeugd Strijkorkest.

Dit Haydn Voorbereidend Strijkorkest kent wekelijkse repetities, een studieweekend en een meespeelmiddag naast diverse presentaties per seizoen in de regio. De ambitie om door te stromen naar het HJSO is het uitgangspunt voor deelname aan het HVSO, maar er moet daarvoor wel opnieuw geauditeerd worden. De muzikale leiding van het Haydn Voorbereidend Strijkorkest is in handen van Gijs Philip van Schaik.


De dirigent

Over - HVSO - Dirident Gijs Philip van SchaikGijs Philip van Schaik werd geboren in Hilversum en begon op 6-jarige leeftijd met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek.

Vanaf 1985 studeerde hij aan het Conservatorium in Amsterdam bij Jeannelotte Hertzberger en kreeg daarnaast les van o.a. Alexander Barantschik en John Harding. Hij is als eerste violist verbonden aan het Noord Nederlands Orkest en verder actief als docent, kamermusicus, dirigent en arrangeur.


Het HVSO 2018 bestaat uit:


Eerste viool: Vera Backer (concertmeester), Sophie Jackson (concertmeester), Marlene Herrmann, Margaux Luchtenberg, Cilia Wu, Tashirah de Windt, Stella Buitenhuis, Ratna Roovers;
Tweede viool: Berend Alstein (aanvoerder), Mauro Yeoman (aanvoerder), Felicia Jayawardhana, Eline Drijver, Joris Stap, Nedim Rustempasic, Joanna Linardos, Puck Bouman;
Altviool / derde viool: Ruben de Jong (aanvoerder), Niek de Boer, Elin Waslander, Angkan Westmaas; Maxime Kemler, Ole van der Ham,
Runar van Zanden;
Cello: Joshua Hassler-Forest (aanvoerder), Nina Vasquez Tietge, Esther Drijver, Lianne Doek.


Nieuws Haydn Voorbereidend Strijkorkest

De jaarlijkse meespeelmiddag van het Haydn Voorbereidend Strijkorkest is op zaterdag 17 maart 2018 in de Lutherse Kerk in Groningen. Aanmelden kan vanaf januari via deze pagina.

De audities voor het HVSO vinden plaats op zondag 1 juli 2018. De auditie-eisen en het aanmeldformulier vind je hier.

Over - HVSO 3