Haydn Voorbereidend Strijkorkest

 

Het Haydn Jeugd Strijkorkest heeft een eigen kweekvijver, een plaats waar jong strijkerstalent het ensemblespel kan leren als voorbereiding op deelname aan het Haydn Jeugd Strijkorkest.

Dit Haydn Voorbereidend Strijkorkest kent wekelijkse repetities, een studieweekend en een meespeelmiddag naast diverse presentaties per seizoen in de regio. De ambitie om door te stromen naar het HJSO is het uitgangspunt voor deelname aan het HVSO, maar er moet daarvoor wel opnieuw geauditeerd worden. De muzikale leiding van het Haydn Voorbereidend Strijkorkest is in handen van Gijs Philip van Schaik.

De dirigent

Over - HVSO - Dirident Gijs Philip van SchaikGijs Philip van Schaik werd geboren in Hilversum en begon op 6-jarige leeftijd met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Vanaf 1985 studeerde hij aan het Conservatorium in Amsterdam bij Jeannelotte Hertzberger en kreeg daarnaast les van o.a. Alexander Barantschik en John Harding. Hij is als eerste violist verbonden aan het Noord Nederlands Orkest en verder actief als docent, kamermusicus, dirigent en arrangeur.

Het HVSO 2019 bestaat uit:

Eerste viool: Cilia Wu (cm), Ratna Roovers (plv cm), Marlene Herrmann, Tashirah de Windt, Felicia Jayawardhana, Quinten van Brummen, Joris Stap, Nedim Rustempasic, Johan van der Tak; Tweede viool: Puck Bouman (av), Eline Drijver (av), Runar van Zanden, Ole van der Ham, Maxime Kemler, Mik Boerema, Soraya Morei, Ella Kootstra, Anna Heres Dominguez, Mariko Hummel, Alieke Poelman; Altviool / derde viool: Ruben de Jong (av), Niek de Boer (av), Elin Waslander, Joanna Linardos, Angkan Westmaas, Marta Kavatsyuk; Cello: Nina Vasquez Tietge (av), Lianne Doek, Esther Drijver.

Nieuws Haydn Voorbereidend Strijkorkest

De jaarlijkse meespeelmiddag van het Haydn Voorbereidend Strijkorkest is op zaterdag 16 maart 2019 in de Lutherse Kerk in Groningen. Aanmelden kan vanaf januari via deze pagina.
Het afsluitende Zomerconcert van het HVSO staat gepland op zaterdag 22 juni om 16.00 uur in het Prins Claus Conservatorium Groningen. Toegang voor dit concert is gratis.
De audities voor het HVSO vinden plaats op zondag 30 juni 2019. De auditie-eisen en het aanmeldformulier vind je hier.
Over - HVSO 3