HVSO

Jonge strijkers met enige ervaring en aanleg kunnen vanaf de leeftijd van ongeveer tien jaar terecht in het Haydn Voorbereidend Strijkorkest (HVSO). Dit orkest staat sinds 2009 onder leiding van Gijs Philip van Schaik.

Het HVSO is de plaats waar orkestleden zich trainen en ontwikkelen in orkest- en samenspel en zich kunnen voorbereiden op deelname aan het Haydn Jeugd Strijkorkest. Met veel plezier en inzet wordt gewerkt aan repertoire uit verschillende muzikale stijlperiodes, zodat de orkestleden kennismaken met de verscheidenheid aan muziek die door de eeuwen heen is geschreven voor strijkorkest. Per seizoen mogen één of twee orkestleden (meestal concertmeesters of aanvoerders) solo spelen met hun eigen orkest.

Het HVSO repeteert iedere woensdagmiddag in de Lutherse Kerk in Groningen. Daarnaast worden jaarlijks een studieweekend (samen met het HJSO), een meespeelmiddag en vier á vijf optredens in de regio georganiseerd. Veel orkestleden stromen na het HVSO door naar het HJSO. Daarvoor moet wel opnieuw auditie worden gedaan.

De dirigent

Gijs Philip van Schaik werd geboren in Hilversum en begon op 6-jarige leeftijd met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Vanaf 1985 studeerde hij aan het Conservatorium in Amsterdam bij Jeannelotte Hertzberger en kreeg daarnaast les van o.a. Alexander Barantschik en John Harding. Hij is als eerste violist verbonden aan het Noord Nederlands Orkest en verder actief als docent, kamermusicus, dirigent en arrangeur.

HVSO 2022-2023

Eerste viool:
 Jarne Bosch (cm), Meriam Schoonbeek (cm), Saar van de Kreeke, Wende Hoogendijk, Amy Broersma, Mare Sloot, Marjolein Kappenburg, Constant Moerkoet, Eline Moerkoet;

Tweede viool:
Daniela Koncius (av), Zoè de Esch (av), Simona Koncius, Constantijn Faber, Aukje Lambermont;

Altviool / derde viool:
Andreia Martins Florindo (av), Sibylla Harbach, Vera Tiekstra;

Cello:
Carolien van der Tak (av), IJsbrand Bierman, Nicander Hamstra, Robert Jackson, Muyang Emma Liu, Alma Harbach, Ize Bosch;

Nieuws Haydn Voorbereidend Strijkorkest

De jaarlijkse meespeelmiddag van het Haydn Voorbereidend Strijkorkest vindt plaats op 23 maart 2024 in "De Fontein" in Groningen.

Het afsluitende Zomerconcert van het HVSO staat gepland op zaterdag 15 juni 2024 om 16.00 uur in het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Toegang voor dit concert is gratis.

De audities voor het HVSO vinden plaats op zondag 23 juni 2024. De auditie-eisen en het aanmeldformulier vind je hier. Deadline voor aanmelding is 31 mei 2024.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0