Solisten

Ieder jaar geeft het HJSO jonge talenten de kans om hun solistische vaardigheden verder te ontwikkelen door als solist met het orkest op te treden. Solisten zijn afkomstig uit het eigen orkest en daarbuiten. Bij het Haydn Muziek Festival en het Aurora Festival wordt jaarlijks de ‘HJSO prijs’ uitgereikt aan veelbelovend talent. Bij uitzondering treedt het HJSO op met gerenommeerde professionals.

Solisten seizoen 2023-2024

Marta Kavatsyuk (2006)

Marta begon op haar negende met pianolessen bij Nanke Flach. Ze nam deel aan verschillende concoursen, waaronder het Steinway Pianoconcours, het Pianoduo Festival Concours en het Prinses Christina Concours. Bij de laatste won zij in 2021 een aanmoedigingsprijs en in 2023 een eervolle vermelding. Daarnaast volgde zij masterclasses bij onder andere Ralph van Raat.
Ook volgt ze sinds 2022 zanglessen bij David van Laar en heeft ze met zang een eervolle vermelding gewonnen tijdens het Prinses Christina Concours in 2023.
Verder speelt ze al vanaf haar vijfde jaar viool bij Rita Rouw. Sinds 2021 speelt ze bij het Haydn Jeugd Strijkorkest en geniet ze ontzettend van het samenspelen met anderen. 

“Er is niets leuker dan musiceren met mensen die dezelfde passie delen als jij.”

Niek de Boer (2005)

Niek is op 4-jarige leeftijd begonnen met vioollessen bij Rita Rouw. Begin 2021 is hij toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij nu viool studeert bij Chris Duindam in de Vooropleiding. Niek speelt al ruim 4 jaar in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar hij inmiddels concertmeester is. Ook speelt hij altviool in het Silhouet Kwartet, waarmee hij vaak concerten geeft. 

Hij deed verschillende keren mee aan concoursen als het Haydn Muziekfestival en Prinses Christina Concours, waar hij in 2019 de Donemus prijs mocht ontvangen. Ook nam hij in 2022 en 2023 deel aan de Summer Academy van het Aurora Festival, waar hij masterclasses volgde bij verscheidene docenten, en met zijn strijkkwartet concerteerde.

"Ik geniet ontzettend van samen musiceren, zowel in kamermuziek als orkestverband."

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0