Solisten

Ieder jaar geeft het HJSO jonge talenten de kans om hun solistische vaardigheden verder te ontwikkelen door als solist met het orkest op te treden. Solisten zijn afkomstig uit het eigen orkest en daarbuiten. Bij het Haydn Muziek Festival en het Peter de Grote Festival wordt jaarlijks de 'HJSO prijs' uitgereikt aan veelbelovend talent. Bij uitzondering treedt het HJSO op met gerenommeerde professionals. De solisten van seizoen 2018-2019 zijn:


Loes Mevissen

Loes Mevissen

Loes Mevissen (1999) begon op 4-jarige leeftijd met vioollessen bij Rita Rouw. In 2016 werd zij aangenomen in de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium en sindsdien heeft zij vioollessen bij Kati Sebestyén en Ana Pires. Na haar eindexamen atheneum in 2018 is zij in de vooropleiding viool begonnen aan het Prins Claus Conservatorium. Sinds haar dertiende maakt Loes deel uit van het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar zij dit jaar concertmeester is. Daarnaast nam zij deel aan diverse muziekprojecten. Loes heeft drie keer meegedaan aan het Prinses Christina Concours. In 2015 kreeg zij een eervolle vermelding, in 2016 won zij een aanmoedigingsprijs en in 2018 won zij een derde prijs tijdens de Regionale Finale. Loes bespeelt een viool uit 2013, gebouwd door Hendrik Woldring.

Loes soleert dit seizoen met Romance for Violin and Orchestra van Johan Svendsen.


Caspar Westerman

Caspar Westerman

Caspar Westerman (2001) begon op zijn 8-jarige leeftijd met cellolessen. Na twee jaar lessen van Arjan van der Boom aan de muziekschool in Zuidhorn, vervolgde Caspar zijn cellolessen bij Corine ’t Hoen, tevens cellodocente op het Prins Claus Conservatorium Groningen. In 2014 werd Caspar toegelaten tot de Jong Talent Klas van het conservatorium en momenteel studeert hij in de vooropleiding bij Jan-Ype Nota. Sinds 2015 speelt Caspar in het Calure Kwartet, bestaande uit medestudenten.
In 2014 werd Caspar tevens toegelaten tot het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar hij nu sinds twee jaar aanvoerder van de cellosectie is. In het voorjaar van 2015 won hij de tweede prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours Noord en nam deel aan de Nationale Halve Finale in Den Haag. In het voorjaar van 2016 won hij in de Nationale Finale de eerste prijs, ook in categorie 1. Begin augustus 2016 ontving Caspar de Labberté-Hoedemaker Prijs voor zijn opvallende spel tijdens het Peter de Grote Festival. Ook volgde hij masterclasses bij onder meer Amir Eldan, Godfried Hoogeveen, Amparo Lacruz en Harro Ruijsenaars.

Caspar soleert dit seizoen met Cello Concerto No. 1 in C major van Joseph Haydn.